Vyjádření k původu masa

 

 

Vážení zákazníci,

 

veškeré hovězí maso, distribuované z naší bourárny pochází výhradně z pečlivě vybraných kusů z prověřených farem z nedalekého okolí našich jatek ve Skalici nad Svitavou.

Na našich jatkách porážíme pouze zdravá zvířata a každý poražený kus je prohlídnut veterinárním lékařem Státní veterinární správy ČR. Technické řešení našich jatek neumožňuje porážku imobilního zvířete. Proces porážky vždy provádí kvalifikovaný personál.

Jako jedny z mála jatek v ČR máme přísnou mezinárodní certifikaci podle mezinárodní normy IFS.

 

 

 

Ing. Ladislav Steinhauser

jednatel společnosti


Zpět na výpis novinek
VĚDĚLI JSTE?

UZENÍ

výrobku má jako primární cíl konzervaci výrobku, sekundárním cílem je dosažení požadovaného vzhledu a chuti uzeniny. K uzení se užívá horký (velká většina běžných uzenin), teplý (kusové výrobky s vysokým obsahem tuku) nebo studený (luxusní výrobky) kouř. Při uzení horkým kouřem je výrobek předsušen v horkém vzduchu na požadovaný obsah vody, vystaven zauzovacímu prostředí a následně dovařen v horké páře.

X